BLOG BERPINDAH


kepada pembaca setia blog ini.
Blog ini telah berpindah ke alamat


http://futopsecret.blogspot.com

Rabu, 9 Mac 2011

Lesson for future event

untuk future phenomenon, saya banyak bersumberkan dari hadis dan ramalan agama lain terutama Natrodomus…
untuk menjangkau pintu phase ke seterusnya, kita harus memasuki era yang di namakan era evolusi melalui perang…
kenapa perang?
kerana nak atau tidak, pertumpahan darah ibarat sabun mencuci kekotoran dan melihat sejauh mana iman manusia itu…
mati adalah satu alat untuk proses persalinan baju sahaja…
okey, kita terus pada point…
lepas nabi muhammad di lahirkan, dunia memasuki dunia akhir zaman dan kita boleh berlaku bila2 masa sahaja selepas nabi di lahirkan… sebab tu nabi kata zamannya dan kiamat ibarat dua jari…
perjalanan menuju kiamat sudah di rangka teliti akan tetapi kerjasama manusia dan jin merealisasikan kiamat amat2 di perlukan…
akibat dari tidak paham apa itu maksud kiamat dan rasa cinta dunia serta takut mati, menyebabkan proses ini semakin lambat kerana ia di tangguh sendiri oleh keinginan manusia…semakin manusia dan jin cinta dunia, semakin jauh kiama…dan itulah iblis dan kunc2 inginkan…
untuk lesson 1, aiz nak terangkan watak2 apakah yg muncul di ambang pintu end event of end phase (pengakhiran akhir zaman)…
mereka adalah:-

1-pemuda bani hasyim
2-pemuda bani tamim
3-haris harasth
4-al-sufyani
5-al-kalb

dll
lokasi yg aiz dapat ialah:
versi hadis:-

1-negeri belakang sungai
2-negeri timur jauh
3-khurasan (satu hadis-tidak ingat sanadnya-mengatakan nabi mengatakan khurasan terletak di timur tetapi menunjukan tongkatnya ke arah selatan arab)

versi notradumos:-

1-great entermixed nation
2-north afrika via intermixed by arabic
3-eastern latin

korang pun tertanya2 gak mane tempatnya negara belakang sungai, khurasan timur dan negara timur jauh
serta al-sufyani.
ni nostradamus…’epistle to king henry 11 of france’ wrriten in 1558
……………………………………………………………………………..
the axis of evil vs the brother of the north

“what a great oppression then will fall upon the princes and governors of kingdoms and
especially those that shall live near the sea and eastward,
their language intermixes(in a great society of nation),
the language of the latin nation
and of the arabic intermixed via the north african interchange,
and all these eastern kings shall be driven away,
beaten and annihilated, not altogether by the means of the forces from
the kings of the north.
and by the near proximity of our century
by means of three secretly united seeking for death by ambushes, one against the other;
and the renewal of triumvirate shall last
for seven years;yet, the fame of such a sect shall
spread the world over. andthe sacrifice ofthe holy
and immaculate host shall be upheld.
and then shall the lords be two in number of the north victorius over the eastern ones, and there shall be great noise and warlike tumult that all the
East shall quake and fear those two brothers of the north who are yet not brothers.


……………………………………………………………………………..
pada perenagan pertama, nostradamus meramalkan ada 3 raja of eastern united melawan raja
di utara.
keyword-
1-their languages intermixed in a great society of nation
2-languages of latin tetapi eastern
3-arabic intermixed via north african interchange
4-forces from the kings of the north
baiklah, kita amik dari hadis plak…(sila rujuk hadis yang dah berikan..jangan malas!)
keyword-
1-negara belakang sungai
2-khurasan
3-negara hujung timur
sekarang kita amik watak2 yang berkaitan…
1-pemuda bani tamim
2-pemuda bani hasyim
3-haris al-harasth
4-al-sufyani
5-al-kalbbaiklah, mari kita satukan puzzle ni…
kita mulakan dengan hadis dulu…
1-negara belakang sungai, dimana negara ni…baiklah, saya direct to the point..sungai yg di nyatakan
mungkin selat melaka…kenapa? ini kerana mengikut penulis nove berpetualang ke acheh,
nusantara dan tanah melayu hanya di pisahkan oleh sebatang sungai besar, dan mungkin akibat
letupan gunug berapi dan kes tsunami, maka jarak pembukaan sungai ini menjadi makin besar
lau menjadi selat…persoalan, negara manakah di belakang sungai? malaysia atau indonesia?
2-khurasan…ramai meneka2 di mana khurasan. saya pun tidak tahu tetapi saya cuba linkkan
pada notradamus dan mendapati negara yang berada di utara afrika dan intermixed arabic
berkemungkian EGYPT/MESIR…wallahualam
3-negara hujung timur…di sini mana2 negara di timur boleh jadi lokasi hadis ini, malah jepun juga timur…timur jauh lagi.
tapi, untuk mendapat lokasi lagi tepat, aiz susun puzzle ini dengan ramalan notradamus yang masih tertinggal iaitu
GREAT NATION WITH GREAT SOCIETY AND INTERMIXED LANGUAGES…anda teka, dimana negara ini…
wujudkah negara seperti ini sekarang? apa calon2 bagi negara ini bagi anda? amerika? eropah? china? india? australia? jepun?
vietnam? mynmar? singapura? indonesia? atau malaysia?
apa rasa anda? negara mana great intermixed nation? bagi aiz adalah malaysia? anda bersetuju?
sebenarnya kedatangan cina dan india adalah satu petanda tentang ini. tak cukup kuat dengan itu,
kebanjiran indon, bangla, vietnam, mynmar, pak arab dan sebagainya berlaku kini.
jadi dimana great intermixed nation? jawapannya wujudnya bangsa malaysia.
siap slogan malaysia truely asia…
future phenomenon ni just a theory dan kita leh wat hypotisis kita snediri.
untuk pengetahuan semua, selain kronologi tak detail world war 3, berikut adalah
teori sains yg related dgn hadis dan kajian aiz:-
-photonic belt
-pole shift
-nibiru
-super human ability
-dan lain2.
kiamat iaitu pengakhiran bagi chapter ni bagi aiz ialah:-
ibarat basuh baju. makin lama baju tak di basuh makin berpenyakit dan busuk kita.
begitu gak alam. last chapter ni ibarat clorox yg menghapuskan kesan degil.
baiklah mari kita serasikan watak2 di atas dengan lokasi ini…
dimana kita ingin letak pemuda bani tamim…?
mengikut hadis masyur, pemuda ini berdarah ajamtinggal di timur dan bertutur bahasa timur.
berkulit sawo matangtidak tinggi dan tidak rendah.
pada pandagan anda…pemuda bani tamim ini bangsa apa? cina? orang putih? latin? india? melayu?
baiklah mari kita lihat ciri2 bangsa yang sedia maklum:-
1-cina-kulit putih kuning, mata sepet
2-orang putih- kulit putih dan berbintik merah, tinggi dan sasa
3-latin- kulit sawo matang, tinggi dan sasa
4-india- hitam, sawo matang, berasal dari asia tengah
5-thailand,vietnam,mynmar- putih seperti cina, kecil, pendek, dan tinggi kurus
6-filipina,borneo,- sawo matang
7-melayu- sawo matang, kebanyakan beragama islam, hanya di nusantara dan sedikit di afrika
jadi…bangsa apa yang sesuai dgn pemuda bani tamim?
calon2nya-
filipina,thailand,vietnam,mynmar dan melayu.
mari kita balik pada asas kita bincang di atas. hanya dua negara/lokasi yang berkaitan dgn
pemuda bani tamim iaitu negara belakang sungai dan negara timur jauh(versi hadis), serta
great intermixed nation dan eastern latin nation(versi notradamus).
maka, kita dapat tentukan bahawa:-
1-great intermixed nation = melayu/malaysia
2-eastern latin nation = filipina
3-negara belakang sungai(malaysia atau indon) = melayu
4-negara timur jauh = thailand,vietnam dan mynmar
so, di sini, kita dapat lihat melayu menguasai 2 lokasi iaitu negara belakang sungai dan great intermixed nation.
jadi jelas di sini pemuda bani tamim adalah seorang melayu!
sekarang…di mana pula tinggal/lahirnya? kini hanya dua negara yang secara total di diami oleh]
melayu iaitu indonesia dan malaysia. sedangkan kedua2 negara ini adalah satu jajahan yang di gelar tanah melayu.
seterusnya kita kaitkan pemuda bani hasyim pula…
sebenarnya tidak banyak hadis menceritakan perihal pemuda ini. kerana inilah kronologi kiamat
atau future phenomenon tidak lengkap.
ada segelinti hadis memberitahu bahawa tanda pemuda ini adalah muncul hujung timurtahi lalat di bahu kiri,
dan tahi lalat di tapak tangan kanan/kiri.
bila di sebut hujung timur secara tak langsung ia akan mengaitkan dengan negara hujung timur.
sekali lagi kita kaitkan dengan great intermixed yg kita sudah bincangkan dahulu…jadi, insyallah
malaysia adalah tempat munculnya pemuda bani hasyim
kenapa begitu berani saya katakan seperti itu…?
baiklah mari kita lihat siapa pemuda ini dahulu.
bani hasyim adalah bani keturunan nabi muhammad s.a.w. seperti yang di terangkan oleh hadis, wafatnya nabi bererti
kekucar-kaciran pada keturunannya. perebutan kuasa antara muslim menakibatkan keturunan nabi dalam bahawa kerana
ada yang di bunuh dan menjadi pelarian. sehinggalah keturunan ini menjadi pedagang dan mendakwa di tanah melayu.
kerana mudahnya raja2 dan mayarakat melayu menerima islam, maka ada pendakwa(sebahagianya dari keturunan nabi),
tinggal dan berkahwin di situ. maka, lahirlah ‘ajam’ iaitu bangsa arab yg sudah bercampur.
oleh kerana keturunan nabi dalam bahaya, mereka tinggal di tanah melayu dan menjadi sebahagian dari bangsa itu akan tetapi
mereka tetap membawa darah suci itu. sehinggalah ke zaman moden, ada keturunan ini sudah lupa asal mereka dan terus di buai dunia ciptaan musuh mereka tadi.
sedangkan ada segelintir yang masih mahu menuntut bela atas nasib keturunan mereka. maka, lahirlah seorang pemuda
yang amat mengenali asal keturunannya dan kaitannya dengan kronologi kiamat. seiring dengan itu, munculnya kuasa al-sufyani menyebabkan pemuda ini
harus bangkit menentang (mungkin al-sufyani ini adalah darah keturunan yang ingin membunuh keturunan nabi itu).
maka bertmebunglah 2 darah keturunan di bawah satu panji iaitu panji hitam.
haris al-harsth
hadis mengatakan bahawa dia dari negara di belakang sungai. jika, pemuda bani hasyim sudah menmpatkan diri di malaysia,
ada yang berpendapat…negara belakang sungai ni mungkin indonesia atau filipina (jikalau ikut notradumus)
setakat ini saya masih belum jumpa tanda2 khusus bagi haris al-harasth ini.
akan tetapi, ada hadis mengatakan dia bertemu al-mansur (gelaran pemuda bani tamim) di suatu tempat di negaranya.
maka jelas di sini bahawa, haris al-haras mungkin seorang melayu yang munculnya di indonesia (negara belakang sungai).
bagaiman pula dengan versi notradamus?
sekarang hanya tinggal nation of eastern latin dan africa via arabic intermixed.
jika di kaji dari logik akal, jelas di sini bahawa lokasi africa via arabic intermixed di tolak mentah2
kerana jelas di situ tertera africa.
tapi, malangnya..zaman sekarnag bahasa latin yang ‘pure’ sudah tidak ada..yang tinggal serpihan sahaja iaitu latin di america selatan, sepanyol dan lain2…
oleh itu, di harap..anda boleh membantu untuk menemukan titik konklusi di antara negara belakang sungai dan nation of eastern latin ini.
bagaimanapun..kita teruskan jugak mengkaji dari apa yang telah kita perolehi…
tinggalah nation of eastern latin…?
jika di teliti filipina adalah negara yang paling baik bagi contoh ini akan tetapi ia ‘clash’
dengan versi hadis iaitu indonesia. maka di mana jalan penyelesaiannya?
baiklah, pernahkah anda melihat jauh sejarah pembinaan negara indonesia dan filipina. kuasa blok manakah yang menguasai mereka?
jika melaka di pegang oleh penjajah british, maka indonesia pula telah di pegang oleh kuasa
belanda. filipina pula oleh sepanyol…
jelas disini bahawa nation of eastern latin bukan kepada tutur bahasa akan tetapi kuasa yang telah
membina negara tersebut. tanah jawa di jajah portugis, lalu di merdekakan dan menjadi indonesia.
tidakkah anda melihat relevannya.
maka, haris al-harasth lah yg menduduki indonesi dan dialah yang berjumpa pemuda bani tamim
lalu memulakan perjalanan di bawah satu panji…iaitu panji hitam.

pemuda bani tamim
banyak hadis menerangkan siapa pemuda bani tamim ini. kerana itulah dia menjadi sebuah nama yang
popular kepada mereka yang menkaji perihal kronologi kiamat.
antara tanda fizikalnya ialah-
-sederhana tubuhnya
-janggut nipis
-tak tinggi tak rendah
-sawo matang
-bergigi sulah


dan lain-lain
dia juga di gelar al-mansur dan yang paling famous ialah syuib bin salleh.
setelah kita kaji dua watak sebelum ini iaitu pemuda bani hasyim di malaysia, haris al-harasth di indonesia,
maka pemuda bani tamim di mana?
dalam versi hadis, negara belakang sungai dan timur jauh sudah di duduki, hanya tinggal khurasan.
dalam versi notradamus pula, great intermixed nation dan eastern latin sudah di duduki. tinggal kini, arabic intermixed via north africa.
baiklah kita kaji perihal lokasi dahulu.
versi hadis mengatakan khurasan adalah tempat munculnya pemuda ini. dimanakah khurasan.
jika di amati, khurasan ada di iraq(kalau tidak silap), akan tetapi, nabi mengisyaratkan
khurasan yang lebih timur tetapi menunjukkan tongkatnya ke arah selatan (kalau tidak salah ada hadis ini tetapi tidak tahu shohihnya)
berbalik pada versi notradomus pula, kita sudah dapat mengagak apa yang ingin dinyatakan itu.
arabic via north africa. negara arab apakah yang paling hampir dengan afrika?
sudah tentu jika kita lihat didalam peta dunia, kita akan dapat lihat EGYPT/MESIR.
maka, disini kita boleh kaitkan bahawa pemuda bani tamim munculnya di timur.
tapi serasikah dengan hadis mengenai fizikal dan kemunculan pemuda bani tamim?
sabda nabi ada mengatakan bahawa pemuda ini adalah keturnan arab yang sudah bercampur dengan bangsa lain. kulitnya sawo matang dan tubuhnya sederhana.
jika di lihat kembali, asal keturunan pemuda ini adalah orang arab yang datang berdakwah ke luar.
tetapi di manakah lokasi paling tepat untuk menyatakan bangsa yang berkulit sawo matang dan bertubuh kecil serta menerima islam sehingga menjadi ‘ajam’.
jawapannya hanya tanah melayu. masalahnya kini, malaysia atau indonesia. sehingga kini, aiz tidak mampu menjawab,
akan tetapi lahirnya pemuda ini bukan untuk menunjukkan negara mana lahirnya dia dan seterusnya menjadi daulah islamiyah kedua.
lahirnya pemuda ini adalah ‘represent’ melayu…bukannya negara. mungkin lebih tepat lagi, tanah melayu.
kerana itulah pemuda ini akan berjumpa dengan haris al-harasth dan ‘united’ di bawah satu panji iaitu…
panji hitam.
sebelum saya menulis, saya sudah menkaji dan membawa buku dan artikel mengenai pemuda ini dan
kes pemuda ini lah yang menjadi pemangkin pencarian saya sehingga ke tahap ini.
baiklah berikut artikel mengenai pemuda bani tamim…untuk informasi tambahan.
1. Namanya ialah Syuaib bin Saleh
Sabda Nabi SAW,
“Pembawa bendera al-Mahdi adalah seorang laki-laki daripada suku Tamim yang datang dari Timur.”
Ammar bin Yasir RA berkata,
“Pembawa Panji-panji Al-Mahdi adalah Syuaib bin Saleh.”
Yaitu bukan nama sebenarnya tetapi merujuk kepada Bani bangsanya (Bani kecil dari suatu bangsa), merupakan seorang yang baik dan keluarganya juga adalah orang-orang yang berakhlak baik.
Persoalannya, kenapa nama Putra Bani Tamim itu bukannya Syuaib bin Saleh seperti yang dinyatakan oleh hadis Nabi SAW? Bukankah Syuaib bin Saleh itu adalah nama sebenarnya Putra Bani Tamim itu? Atau apakah hadist Nabi SAW itu palsu atau jika benar kenapa namanya tidak benar-benar Syuaib bin Saleh?
Sesungguhnya hadis itu adalah benar, bukan hadis palsu. Mustahil Nabi SAW berdusta, karena setiap hadis dari Nabi SAW adalah datang dari Allah. Bagaimana Nabi SAW dapat berdusta? Nabi SAW adalah sodiqul masduq (seorang yang benar lagi dibenarkan).
Dari segi bahasa Arab, kalimah Syu’bun berarti Bani bangsa atau puak dari suatu bangsa. Sedangkan kalimah Syu’aibun berarti suatu Bani kecil dari sebuah kabilah. Lagipula, Nabi SAW tidak pernah menyatakan bahwa Putra Bani Tamim itu benar-benar bernama Syuaib bin Saleh.
Kalimah Bin itu pula berasal dari Ibnun, artinya anak lelaki. Atau lebih tepat lagi, seorang lelaki. Maknanya pribadi Syuaib itu adalah:
•                seorang lelaki (benar-benar seorang lelaki, bukan perempuan).
•           Yang memiliki sifat-sifat seorang lelaki (berjanggut, bermisai, berjambang                   dan berserban).
•        Seorang yang berwatak lelaki (berani, gigih, sabar, pejuang, berpikiran luas,         senantiasa berhubungan dengan masyarakat dan jauh langkahnya).
•     Merupakan lelaki Allah (Rijalullah) yakni beliau adalah seorang yang         bertaraf wali, ulama sejati, ulama mujahid dan mujtahid.
Jika diperhatikan benar-benar, penggunaan kalimah Bin itu merupakan suatu sebutan yang agak janggal dalam bahasa Arab. Agak jarang orang Arab disebut dengan Bin, yakni disambung namanya dengan sebutan Bin. Cuma orang Islam di Nusantara saja yang lazim berbuat demikian.
Kalimah Saleh pula bermaksud orang yang baik. Baik di sini bermaksud seperti berikut:
•        Baik namanya, yaitu bukan nama yang bercampur-campur dengan istilah dari bahasa Sansekerta, nama setempat atau dari bangsa yang bukan Islam.
•        Baik kepribadiannya yaitu dikenal sebagai seorang yang tetap teguh dengan pendiriannya.
•        Baik akidahnya yaitu seorang yang benar-benar mengikuti akidah Islam yang sejati.
•        Baik keturunannya yaitu keturunannya diketahui dari yang baik-baik, tidak tercemar dengan akhlak-akhlak yang rendah.
•        Baik agamanya, yaitu beliau dan keturunan sebelah atasnya adalah dari kalangan ahli-ahli agama atau orang yang cinta agama.
•        Beliau memang seorang yang saleh. Saleh di sini ialah baik dan banyak amalan agamanya. Amalan agama itu sudah melekat dengan dirinya sejak dari kecil.
•        Baik pemikirannya yaitu seorang yang mempunyai ide yang baik untuk mengubah masyarakatnya untuk menghayati ajaran Islam sejati ketika mereka sedang hanyut bergelumang dengan arus jahiliyah.
•        Baik akhlaknya. Merupakan seorang yang terpuji akhlaknya di kalangan hamba Allah pada masa itu.
Jika hadis-hadis berkenaan benar, kenapa namanya disebutkan sebagai Syuaib bin Saleh? Kenapa tidak disebutkan nama sebenarnya? Jawabannya:
•        Untuk mengelirukan musuh-musuh Islam. Dengan ini, beliau selamat dari diburu, dibunuh, dihalangi atau di’apa-apa’kan oleh musuh-musuh Islam yang memang mencoba menghalangi kebangkitan Islam kedua ini dengan segala daya upaya mereka.
•        Supaya umat Islam berusaha mencari identitas sebenarnya Syuaib bin Saleh itu. Di sini, umat Islam yang percaya dengan hadis-hadis berkenaan akan berusaha mencari siapakah pribadi yang dikatakan sebagai Putra Bani Tamim itu. Setelah bertemu, mereka akan membaiatnya sebagai ketua mereka. Orang yang berusaha, akan diberikan pahala.
•        Untuk menguji keimanan umat Islam terhadap hadis-hadis Nabi SAW yang berkaitan dengan Putra Bani Tamim itu. Ada yang percaya dan ada yang tidak mudah percaya, apalagi saat itu memang orang banyak sudah tidak percaya lagi dengan hadis-hadis mengenai Putra Bani Tamim.
•        Supaya yang empunya diri itu tidak mengetahui (pada peringkat awalnya) siapa sebenarnya Putra Bani Tamim itu sendiri. Beliau tidak menyadari bahwa beliaulah orang yang dimaksudkan oleh hadis-hadis berkenaan sebagai Syuaib bin Saleh. Beliau hanya menyadari tentang pribadi dirinya setelah jauh dan lama berjuang.
•        Untuk menipu pihak musuh Islam. Karena tidak ada uraian lebih lanjut dari para ulama terhadap kepribadian Putra Bani Tamim ini, pihak musuh menyangka bahwa namanya menang benar-benar Syuaib bin Saleh seperti yang tersebut di dalam hadis. Karena itu, mereka sedaya upaya mencari nama berkenaan, bukan pribadi berkenaan.
2. Dia berketurunan Bani Tamim atau Bani Tamim
Yaitu suatu Bani Arab Quraisy, dari keturunan Sayidina Ali, yang hari ini kebanyakan tinggal di Palestina dan Jordania. Tetapi dia lahir bukan di kedua tempat itu. Bani Tamim itu bukanlah merupakan suatu golongan atau kaum yang besar. Golongan ini hanyalah satu Bani yang kecil dan tidak ramai.
Perlu disebutkan di sini, Bani Tamim yang ini adalah sebagian dari Ahlul Bait karena Sayidina Ali adalah salah seorang anggota Ahlul Bait. Ahlul Bait adalah keluarga Rasulullah SAW. Para ulama berbeda pendapat mengenai takrif Ahlul Bait itu sendiri.
Bani Tamim itu tidak lagi mendiami Hijaz karena telah dihalau keluar oleh pemerintahan Bani Saud yang kini memerintah di Arab Saudi. Banyak pula yang dibunuh. Tidak kurang yang disiksa dan dihalau keluar dari tanah tumpah darah mereka, yaitu Hijaz. Banyak pula yang terpaksa lari menyelamatkan diri karena diburu oleh agen-agen kerajaan Saudi. Ada yang lari ke selatan India dan banyak pula yang menetap di Nusantara, tapak awal berdirinya daulah kedua nanti.
Ada ulama yang menyatakan:
•        Semua keturunan Abdul Muttalib adalah Ahlul Bait.
•        Semua keturunan Nabi Muhammad SAW adalah Ahlul Bait, termasuk isteri-isteri Nabi SAW dan menantu-menantunya.
•        Semua keturunan Abdul Muttalib yang Islam adalah Ahlul Bait.
•        Semua keturunan Sayidina Ali dengan Fatimah al-Batul adalah Ahlul Bait. Pendapat ini terutama disokong oleh mazhab Syiah.
•        Semua keturunan Abdu Manaf adalah Ahlul Bait.
Di kalangan bangsa Arab, memang ada satu kabilah yang bernama Tamim. Kabilah Tamim ini memang suatu kabilah dari bangsa Quraisy yang mendiami kawasan sekitar kota Makkah. Sahabat yang berasal dari kabilah Tamim di antaranya ialah sahabat setia baginda SAW, Sayidina Abu Bakar as-Siddiq. Namun, kabilah Tamim ini bukanlah Bani Tamim, malah antara kedua-duanya memang tidak ada hubung kait.
Yang pertama disebut kabilah Tamim dan yang satu lagi Bani Tamim atau Bani Tamim. Kedua-duanya berbeda. Kabilah Tamim bertebaran di hampir seluruh Tanah Arab.
 Dipetik dari blog nusanaga

Tiada ulasan: