BLOG BERPINDAH


kepada pembaca setia blog ini.
Blog ini telah berpindah ke alamat


http://futopsecret.blogspot.com

Khamis, 18 Ogos 2011

Ramalan Navajo


Seorang Lelaki Suci berkata bahawa 'Masa Akhir' adalah dua tahap untuk mendaki ke hadapan: yang pertama adalah untuk manjadikan roh orang-orang kembali hidup, dan kedua, orang-orang akan melebur menjadi satu, yang bermaksud itu kasih sayang sejati antara manusia akan diamalkan. semasa menyebut nama Dia (Roh Agung) telah berkata bahawa Dia dijangka di timur, tetapi juga dijangka di barat. Dia datang dan membawa perkara baik tentang semangat dan kasih sayang, ia akan menjadi peristiwa yang paling bahagia dan gemilang.

“Lebur menjadi satu' seperti perasaan indah seorang gadis Navajo apabila dia jatuh cinta dan mengatakan tentang kekasihnya "Hey John, saya sungguh lemah apabila saya melihat dia!" Tetapi cinta Roh Agung dan manusia yang datang pada Hari Baru adalah sangat besar dimana semua kesusahan yang menimpa dunia dan bahayanya sama sekali tidak boleh mengusik kita.
http://api.ning.com/files/SRcfVCQc4Z9e0fNML-kGEJhH7Bu6pQIWiCC-TWappN1vxU*qnSVIOO2KGRcjXha2DYWzzBtRwC5j8UDHSfiJmQ84xeHlbdlk/NativeAmericanNavajoNativity.jpg
Dalam zikir menyebut bahawa ketika Hari Baru datang kepada kita iaseperti kelahiran bayi baru, seperti seorang ibu membawa pulang bayi baru dari hospital. Semua orang di rumah itu menjerit "biarkan saya memegang bayi! " Bahkan para nenek, malah anak-anak kecil, semua menjerit:" Biar saya memegang bayi, ia adalah begitu bersih, begitu segar, ia begitu indah!"

Jadi, agama baru yang bersih dan segar dengan cara yang sama kerana ia tiada prejudis dan salah faham pada agama yang lebih tua yang telah terkumpul sepanjang abad.

keimanan baru datang juga pada masyarakat Indian, seperti Matahari pada waktu subuh. Ketika matahari terbit, ia menyentuh puncak dan menyinarinya dahulu dengan cahaya itu, kemudian perlahan-lahan bergerak turun ke dalam ngarai. Cahaya ini pada mulanya boleh dilihat hanya kepada beberapa yang bangun, mendaki dan melihatnya. Beberapa orang-orang Navajo dan lain-lain orang Indian seperti orang di dalam ngarai yang dalam. Mereka mendengar suara Pencipta Agung, tetapi tidak tahu di mana untuk mencari lagi kerana bayang-bayang gelap membutakan mereka. Tetapi terdapat beberapa Indian yang seolah-olah mereka berada di puncak gunung dan mereka mula menari dan menyanyi dengan gembira lebih awal apabila mereka melihat Kemuliaan yang akan datang.
http://3.bp.blogspot.com/-nDHZD_5li4M/TeaLYtkrpYI/AAAAAAAAGGQ/PEUtXwWuyBI/s1600/Sunrise-Navajo-Nation-Monument-Valley.jpg
Hakikat bahawa cahaya baru dikatakan datang seperti fajar yang memberi amaran kepada kita bahawa, walaupun cahaya matahari naik awal ke atas melalui kabus pagi dan perlahan-lahan mengeluarkan bayang-bayang gelap pada ngarai, jadi Ajaran Baru tidak akan dilihat secara meluas pada mulanya, tetapi mula-mula akan sampai hanya orang-orang yang yang mata dan telinga rohani yang terbuka. Ia  akan diajar, namun, degan zikir dimana walaupun orang-orang di ngarai gelap akan mendengar suara Roh Agung dan mereka akan mencari-Nya sehingga mereka juga menerima cahaya Hari Baru. Kebanyakan orang Navajo sekarang percaya bahawa cahaya yang mulia ini telah datang, tetapi kita harus mencari cara dengan hati pemahaman, walaupun seperti kanak-kanak tersesat mencari bapa mereka di padang gurun.

zikir mengatakan bahawa terdapat dua tanda Roh Baru dimana semua orang harus mencari. Tanda pertama ialah Bintang berbucu Sembilan yang tajam yang mesti datang dari timur. Nombor sembilan adalah tanda perpaduan yang tertinggi, untuk semua anggota boleh didapati dalam satu nombor ini, dan supaya semua agama dan kaum dan bangsa-bangsa akan datang bersama-sama dalam kasih sayang dan perpaduan di bawah tanda bintang berbucu Sembilan yang tajam. Satu lagi tanda-tanda ini akan datang bahawa akan ada seorang ketua yang hebat di timur yang akan memakai tengkolok dengan dua belas bulu. zikir mengatakan bahawa kedua-dua belas bulu bermakna dua belas prinsip-prinsip besar bahawa Dia akan membawa kepada manusia. Jika kita mencari dengan teliti kita akan mendapati bahawa kedua-dua belas prinsip perpaduan dunia telah datang kepada dunia, bahkan pada hari ini, ia mula untuk membawa rakyat bersama-sama dalam perpaduan, persefahaman dan kasih sayang
http://www.bci.org/prophecy-fulfilled/navajo.gif
Dalam zikir Perpaduan yang Maha Besar berkata Dia akan datang seperti waktu pagi dan seperti Gembala yang mengumpulkan kawanan-Nya dan membawa semua biri-biri berkeliaran kembali bersama-sama lagi. Hari Perpaduan anda akan berjalan dalam kecantikan, kecantikan akan berjalan sebelum anda; keindahan akan berjalan di belakang anda, anda akan dikelilingi oleh keindahan. Melalui tulisan-tulisan yang indah utusan yang baru, makna ini akan menjadi sangat jelas. Manusia sendiri dalam Zaman ini telah menemui banyak cara untuk mencipta keindahan. Dengan semua perkara-perkara ini yang indah, kita mesti mempunyai minda yang indah. Dengan hati yang indah, kita akan bercakap dalam kecantikan. Ucapan semua manusia adalah keindahan.