BLOG BERPINDAH


kepada pembaca setia blog ini.
Blog ini telah berpindah ke alamat


http://futopsecret.blogspot.com

Ahad, 20 November 2011

Suatu ketika Bhg 1

As salam

Pada awal milenium kedua yakni pada tahun 2001 Malaysia dilanda deman Telenovela yang dibawa masuk dari Amerika Latin. Telenovela sperti Mis tres Hermanas, La Unsurpadora, Rosalinda, La Intrusa dan lain-lain sangat mempengaruhi masyararakat ketika itu. Watak-watak seperti Rosalinda, Fernando Jose, Betty, dan lain menjadi perbualan masyarakat ketika itu. Namun seperti demam hiburan yang lain  demam terhadap telenovela Amerika Latin semakin kebah diganti dengan demam terhadap Sinetron dari Indonesia.

Ketika itu muncul suara-suara yang menyatakan tak sesuai dengan budaya kita, berunsur negatif, ganas, lucah dan tidak bermanfaat kepada kita. Bagi kita semua itu tidak bermanfaat sama sekali. Kini kehadiran sinetron-sinetron Indonesia menerima komen yang serupa. Bagi kita tak bermanfaat langsung.

YAHUDI TELAH MEMUPUK PEMIKIRAN BAHAWA SEMUA YANG TIDAK SESUAI DENGAN KITA LANGSUNG TANK BERMANFAAT.

Tidak dinafikan kesan negatif daripada program-program hiburan baik tempatan mahupun dari luar. Tapi bukan bermakna semuanya tak bermanfaat langsung.

Hari ini kita tidak diajar menapis maklumat yang kita terima. PERSEPSI MANUSIA AKHIR ZAMAN bergantung kepada APA YANG DITONTON ATAU DIDENGAR. Umat Islam khususnya dan manusia umumnya tidak mampu menganalisis sebaik mungkin apa yang kita lihat dan dengar. Kita lebih mudah percaya apa yang kita lihat dan dengar itulah yang sesungguhnya. SUNGGUH INI SATU PEMBAZIRAN PADA NIKMAT AKAL YANG DIKURNIAKAN ALLAH.

Berapa ramai mampu berfikir apakah makna disebalik sebuah jalan cerita sesuatu filem atau drama. Kita tak mampu menghadam makna tersirat program yang kita tonton. 

BOLEH JADI PROGRAM YANG KITA LIHAT BAIK TAK SEMESTINYA BAIK UNTUK KITA. BOLEH JADI PROGRAM YANG KITA FIKIR TAK SESUAI UNTUK KITA LANGSUNG TAK BERMANFAAT. [Ingat Surah Al-Baqarah]

Program keagamaan belum tentu mendatangkan manfaat kepada kita dan Program yang berunsur negatif belum tentu memudaratkan kita.

KITA HIDUP DIZAMAN YAHUDI MENGUASAI MEDIA. JADI SATU DARI PERANCANGAN DAJJAL IALAH MENJADIKAN MEDIA MENCUCI CARA PEMIKIRAN MANUSIA.

Media yahudi yang perlu kita fahami, adalah berbentuk songsang. Program yang negatif sebenarnya mengandungi mesej-mesej yang bermanfaat manakala program yang baik yang disangka bermanfaat sebenarnya amat memudaratkan kita.

Mungkin satu drama memaparkan kisah perebutan harta dalam keluarga namun mesej bermanfaat yang kita boleh dapati darinya ialah kita wajib mendidik keluarga dengan kasih sayang dan mengajar keluarga kita bahawa kasing sayang itu lebih penting dari harta benda. Bahkan kita boleh mengambil iktibar bahawa harta kekayaan kadang kala boleh memecah belahkan sesuatu keluarga. Jadi kita boleh mengambil langkah pencegaha bagi mengelakkan perkara tersebut berlaku.

Mungkin satu program TV membincangkan isu-isu keagamaan. Kita nampak ianya bagus namun kita tak sedar bahawa kita sedang dijauhkan dari kefahaman dari Ajaran Islam yang sebenar. Bahkan unsur-unsur negatif seperti menolak kewujudan Alam Ghaib diserapkan dalam pemikiran umat Islam. Kefahaman Islam cara YAHUDI diserapkan dalam pemikiran umat Islam.

SATU FITNAH DAJJAL IALAH HAKIKAT BERBENTUK SONGSANG DARI APA YANG DILIHAT.

Contohnya sifat dajjal dari hadis nabi
  • Dajjal membawa Syurga yang hakikatnya NERAKA
  • Dajjal membawa Neraka yang hakikatnya SYURGA
  • Dajjal membawa air sejuk yang hakikatnya API
  • Dajjal membawa api yang hakikatnya AIR SEJUK

APA YANG TERKANDUNG DALAM HADIS MUNGKIN SEBENARNYA SECARA MUDAH BOLEH DITAFSIRKAN SEBAGAI

"FITNAH DAJJAL BERSIFAT SONGSANG DARI REALITI"

Bersambung.............................