BLOG BERPINDAH


kepada pembaca setia blog ini.
Blog ini telah berpindah ke alamat


http://futopsecret.blogspot.com

Khamis, 1 Disember 2011

Vatican mungkin Konstatinople

Di bukit Vatican bersemadinya St Peter the first yang kini makamnya berada di St Peter Basilica yang menjadi asas kota Vatican. Ia dibangunkan oleh Maharaja Constantine antara tahun 319 hingga 333 M

File:Basilica di San Pietro 1450.jpg
St Peter Basilica yang asal


St Peter merupakan Paus atau Pope pertama agama Kristian Katolik. Kisahnya Peter dikatakan diburu Maharaja Rom ketika itu kerana dianggap sebagai penjenayah menyebarkan ajaran Kristian yang bertentangan dengan agama Pagan yang dianut bangsa Rom ketika itu. St Peter disalib secara terbalik atas permintaannya sendiri.

File:Caravaggio - Martirio di San Pietro.jpg
St Peter disalib
Peristiwa ini menjadi permulaan kepadaq penggunaan lambang salib terbalik dikalangan Paus Katolik. Salib terbalik juga dikatakan sebagai lambang Anti-Christ atau Dajjal.

https://d3qcduphvv2yxi.cloudfront.net/assets/2115906/view_large/Inverted%20Cross%20Necklace.jpg?1284917890
Salib terbalik

Dajjal selaku Paus terakhir diberi nama St. Peter Roman II atau nama latinnya Santo Petrus Romanus II sebagai penghormatan kepada St Peter yang pertama. Dia dikatakan akan muncul selepas Paus Benedict XVI sekarang.

 Maharaja Constantine membina St Peter Basilica semasa membina kotanya iaitu Konstantinople pada 324 hingga 330 M.

St Peter Basilica menjadi asas kota Vatican hari ini.http://www.everyculture.com/images/ctc_04_img1168.jpg
Plan kota Vatican
http://sitemaker.umich.edu/late-antiquity/files/conmap.jpg   
Plan kota Konstantinople


OKEY. TENTANG KAITAN VATICAN DENGAN PENAKLUKAN KONSTANTINOPLE DI AKHIR ZAMAN MARI KITA LIHA BEBERAPA KLU DARI HADIS

  •  Konstantinople yang akan ditakluk mempunyai 3 kubu kerana tentera imam mahdi terpaksa bertahlil dan bertakbir 3 kali dimana setiap kali akan meruntuhkan satu kubu
  • Untuk masuk ke gereja yang menyimpan khazanah baitul maqdis, injil asli, tongkat Nabi Musa dan cincin Nabi Sulaiman perlu pergi ke gereja timur memasuki pintu timur.

 Semua ciri itu ada pada Vatican iaitu 3 dinding membentuk kubu dan gereja yang terletak di arah timur. Vatican dikatakan menyimpan banyak khazanah di Vatican mempunyai arkib rahsia yang sehingga kini menjadi larangan kepada pengunjung Vatican.

Sekian Wallahua'lam.