BLOG BERPINDAH


kepada pembaca setia blog ini.
Blog ini telah berpindah ke alamat


http://futopsecret.blogspot.com

Isnin, 30 April 2012

Tragedi Titanic dan Bersih 3.0

Bulan April 2012 hampir menutup tirainya. Banyak kejadian yang berlaku pada bulan ini.

Bermula 11 April berlaku 2 gempa besar melanda Aceh bersamaan hari tersebut adalah hari pertabalan Yang Dipertuan Agong Malaysia ke-13.15 April, sambutan 100 tahun tragedi Titanic berlangsung. 16 April, paus vatican Pope Bendeict XVI menyambut hari jadinya ke 35. Bersih 3.0 baru-baru ini adalah pada 28 April sebagai penutup.

Tulisan kali ini hendak menceritakan 2 peristiwa yang berkaitan dengan kebangkitan ummah ke-2. Peristiwa pertama ialah ulang tahun tragedi Titanic yang ke 100 manakala yang kedua ialah peristiwa Bersih 3.0 yang masih segar di minda kita.

Dua peristiwa yang berbeza masa, berbeza tempat, berbeza situasi, berbeza keterukan tragedi NAMUN PERSAMAAN MEREKA IALAH MEREKA MENDAPAT LIPUTAN DUNIA.

Tragedi Titanic berlaku pada tahun 1912 manakala bersih 3.0 pada 2012

Tragedi Titanic berlaku di barat, manakala Bersih 3.0 berlaku di timur

Tragedi Titanic berlaku di laut manakala Bersih 3.0 berlaku di darat

Tragedi Titanic melibatkan satu kerosakan tetapi menyebabkan kematian banyak nyawa manakala Bersih 3.0 melibatkan banyak kerosakan sedikit kehilangan nyawa

Tragedi Titanic dikatakan satu bencana teknologi yang palin terkenal hingga ke hari ini. Kisah di mana sebuah kapal tercanggih waktu itu hingga dikatakan 'Tak akan tenggelam' namun karam semasa pelayaran sulungnya disebabkan kerosakan kapal akibat terlanggar bongkah ais gergasi.

Tragedi yang yang menyayat hati ini menyebabkan kematian 1500 penumpang yang kebanyakannya adalah lelaki dan golongan miskin.
http://www.titanicuniverse.com/wp-content/uploads/2009/10/titanic-sinking-underwater.jpg 

Apa kaitan Tragedi Titanic dengan kebangkitan Islam ke-2

Sebenarnya Titanic adalah lambang dunia kita hari ini.Dunia yang penuh kecanggihan dan kemewahan namun penuh dengan kerosakan. Penumpangnya hanyalah lambang penduduk bumi hari ini. Penumpang kelas 1 adalah melambangkan negara maju yang hidup serba mewah manakala penumpang kelas ke 3 melambangkan negara mundur yang miskin sering tertindas. Diatara kedua-dua kelas tersebut adalah penumpang kelas 2 yang melambangkan  negara-negara membangun yan tidak terlalu mewah dan tidak terlalu miskin.

Krew Titanic melambangkan Kuasa Dunia yang begitu angkuh sombong. Mereka diberi amaran tentang bahaya yang menimpa sebaliknya mereka tidak mengendahkan amaran tersebut bahkan terus mempercepatkan perjalanan menuju bencana.

Bencana Titanic adalah simbolik berakhirnya sebuah keangkuhan dan musnahnya sesuatu kecanggihan hanya dalam masa yang singkat. Cuba bayangkan kapal canggih yang dibina dalam 2 tahun hanya karam dalam tempoh 2 jam 40 minit. Mereka begitu angkuh menyatakan bahawa kapal ini 'tak akan tenggelam'.

Bencana Titanic melambangkan bencana kehancuran yang pasti kita akan hadapi tak lama lagi dan yang pasti yang menjadi mangsa penduduk negara membangun dan negara mundur

seorang ahli falsafah eropah telah menegeluarkan satu kenyataan iaitu
"100 tahun dari sekarang (selepas bencana Titanic), bangsa eropah akan mengalami kehancuran"

sudah 100 tahun tragedi tersebut dan nampaknya kehancuran bangsa eropah semakin hampir. Jika 2 tahun sesudah tragedi Titanic berlaku peranag dunia pertama. Apakah perang dunia ketiga akan berlangsung tidak lama lagi?

Ada pendapat menyatakan Titanic adalah korban yang dibuat untuk Iblis seperti tragedi 11 september hanya Allah yang tahu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Berbeza pula dengan satu lagi peristiwa yang baru berlaku di negara kita yakni perhimpunan Bersih 3.0

Perhimpuan yang dikatakan aman akhirnya menyebabkan huru hara dan anggota polis yang bertugas menjadi mangsa.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/p480x480/582632_443369799011874_217251911623665_1899677_493271608_n.jpg

Jika perhimpuan Bersih 2.0 yang lepas hanya disertai lebih kurang 1000 orang namun perhimpunan kali ini (Bersih 3.0) disertai oleh lebih 20 000 orang.

Kenapa jadi begini? Apa yang orang melayu kita mahukan?

Adakah kerana mahukan pilihan raya umu ke 13 yang bakal berlangsung tak lama lagi tidak dipengaruhi sebarang konspirasi?

Atau ada konspirasi yang memprovokasi rakyat bahawa pilihan raya umum dilakukan secara tidak adil?

Apakah niat sebenar penganjur yang dipercayai ditaja Yahudi?

Apakah yang diperjuangkan kita sebenarnya?

Mampukah kita mempertahankan keamanan yang kita kecapi selama ini?

Mungkinkah Yahudi sengaja merancang Bersih 3.0 kerana mereka tahu akan kebangkitan Islam kali ke 2 yang diyakini berlaku di Malaysia?

Mungkinkah ini petanda bahawa kemunculan Imam Mahdi semakin hampir?

Apakah yang berlaku seterusnya?

Adakah kita akan  membiarkan diri kita terus dipergunakan Yahudi untuk meghancurkan diri kita?

Mungkinkah sebenarnya Yahudi nak cari dan bunuh Pemuda Bani Hasyim yang saya ceritakan sebagai pemula kebangkitan ummah ke-2?

Mungkinkah mereka cuba menghalang Putra Bani Tamim untuk menjadikan Malaysia Daulah Islam?

Allah lebih tahu yang sebenarnya.

Rabu, 11 April 2012

Imam Mahdi lebih dari satu?

Riwayat berikut adalah dari Kitab al-Fitan oleh Nuaim bin Hammad. Imam Jalaluddin as-Suyuti termasuk mereka di dalam buku al-'Arf al-Wardi fi Akhbar al-Mahdi
Ibnu Munadi berkata bahawa

"Dalam kitab Nabi Daniel  (as), dilaporkan bahawa," As-Sufyani ada tiga dan Imam Mahdi ada tiga. Apabila As-Sufyani pertama muncul dan nama serta kemasyhuran menjadi meluas, Imam Mahdi pertama akan berhadapan dengan dia, Imam Mahdi kedua akan menghadapi As-Sufyani kedua dan Iman Mahdi ketiga akan menghadapi As-Sufyani ketiga dan Allah swt, akan menghantar dia (Imam Mahdi ketiga ) untuk menyelamatkan orang-orang yang telah mengalami kerosakan, dan orang-orang yang beriman. Sunnah akan dihidupkan semula melalui beliau  dan penindasan, ketidakadilan dan kezaliman akan berakhir melalui beliau. Manusia akan dihargai dan mereka menang atas lawan-lawan mereka pada masa beliau. Satu kehidupan yang indah akan hidup, dan Bumi dan Langit akan menjadi lebih berkah" 

(Al-Muttaqi Al-Hindi's Al-Burhan fi Alamat Al-Mahdi Akhir Al-Zaman) dan (Jalaluddin As-Suyuti Al-'arf al-Wardi fi AkhbarAl-Mahdi , sebahagian daripada Al-Hawi li al-Fatawa)

 Setakat ini ada dua Imam Mahdi yang saya kenali iaitu


  1. Muhammad Al-Mahdi yang sezaman dengan dengan Imam As-Syafie rh yang terkenal sebagai Imam Mahdi yang muncul setiap kurun menemui sesiapa yang terpilih. Dikatakan beliau menetap di Alam wali dan beliau terkenal di kalangan para wali. Umurnya sehingga kini adalah lebih seribu tahun.
  2. Muhammad Ibnu Abdullah As-Suhaimi yang lahir sekitar 170 tahun dahulu. Beliau mengembara ke Mekah dan  beliau dilantik sebagai Imam Mahdi oleh majlis wali-wali.
Dua Imam Mahdi ini disebut dalam buku Imam Mahdi: Rahsia Kegemilangan Umat Islam


Itulah sedikit sebanyak yang saya kongsikan buat masa ini. Sekian Wallahua'lam.

*Imam Mahdi yang disebut-sebut Syeikh Nazim rh adalah Imam Mahdi no 1.

Hati-hati dengan website ini

 As salam

 Saya sudah beberapa kali merisik satu website

 Mari ke alam jin & bunian

 Website ini telah melakukan fitnah tanpa belas kasihan padahal orang yang difitnah adalah orang Islam sendiri.

Saya bukanlah wali atau orang yang soleh namun kebencian pemilik website terhadap Abuya tidak ada batasnya. Bahkan menuduh orang yang mengaku wali adalah dajjal kecil adalah satu tuduhan yang berat.

Menurutnya abuya adalah dajjal ke 25 dan dajjal ke 26 dari cyprus. Dajjal ke 27 adalah dari kepulauan jawa.

Saya hairan sedangkan sang penuduh tidak tahu realiti sebenar.

sang penuduh hanya mendengar-dengar khabar sahaja sedangkan realiti sebenar bukan begitu.

Contohnya ramai beranggapan Syeikh Nazim berselisih dengan Abuya soal Imam Mahdi sedangkan hakikatnya bukan begitu.

Biarlah hanya saya tahu apa yang berlaku buat masa ini dan kepada Allah diserahkan sang penuduh.

Jika kita benar-benar orang Islam kenapa kita membenci sesama kita. Kenapa kita memburuk-burukkan orang yang kita tak pernah berjumpa dengannya walau sekali.

Sepatutnya kita bersangka baik sesama kita bukan bergantung kepada pengalaman dengan jin.

Kenapa begitu? kerana setiap orang mempunyai Ilmu yang berbeza dan kita bukanlah tuhan yang boleh mengenal yang mana baik yang mana Dajjal.

Saya meletakkan kepercayaan kepada para pembaca menilai sendiri yang mana yang Haq yang mana yang Batil.

Allah adalah sebaik-baik pembela Dialah Tuhan yang maha Agung.

Sebelum itu, Syiah bukan untuk dibenci tapi dikasihani kerana tertipu oleh Yahudi seperti mana Kristian tertipu. Begitu Yahudi menipu umat Islam dengan Wahabi. Mereka yang telah menganut fahaman wahabi dan syiah sama saja seperti penganut Agama Kristian. Mereka ditipu Yahudi. Tapi Allah bakal menyelamatkan mereka dengan Imam Mahdi dan Nabi Isa as kerana KASIH SAYANG ALLAH MELEBIHI KEMURKAANNYA.

"Wahai Tuhan kami, kami hanyalah hamba-hambaMu yang pendosa bukan kekasih-kekasihMu.Sampaikan salam rindu kami terhadap baginda SAW yang mulia yang mana keperibadiannya mampu melembutkan hati-hati jiwa yang mencari kebenaran. Wahai Tuhan kami, kami berlindung dari fitnah Dajjal yang Engkau peringatkan melalui rasulmu Muhammad saw"

Sekian wa salam

Nama baru

As salam, mulai sekarang blog ini akan ditukar kepada nama baru yakni NUR MUHAMMAD

Nama ini adalah penjenamaan keempat blog ini sejak mula-mula didaftarkan dalam blogger

Nama-nama blog ini sebelum ini ialah

  • MALAI-UR
  • IKHWAN Y ASOIB
  • AKHIR ZAMAN
 Dan kini nama yang dipilih adalah nama NUR MUHAMMAD dengan mengambil keberkahan baginda saw yang saya yakin blog ini sebenarnya hidup dengan keberkatan RSA kerana saya sudah membuat banyak blog sebelum ini yang mana kesemuanya gagal namun blog inilah blog yang paling berjaya bahkan saya mendapati Yahudi pun merujuk kepada blog ini dimana ada website dari Amerika yang meletakkan blog ini sebagai salah satu laman rujukan.

 Saya yakin RSA adalah penggerak kepada blog ini. Apa yang ditulis dalam blog ini pun bukan hasil idea saya sendiri bahkan adalah ilham yang jatuh ke dalam hati di mana saya hanya menulisnya.

Nur Muhammad saw adalah rasul yang memimpin dari alam roh dan bagindalah yang bekerja keras untuk kebangkitan kedua ini.

Alhamdulillah beberapa perkara yang ditulis telah menjadi kenyataan. Saya hanya mejalankan tanggungjawab mengemaskini blog ini.

ALLAH, dialah TUHAN YANG MAHA PERKASA dan DIA merupakan pemilik alam yang akan memastikan keadilan tertegak di muka bumi dan DIALAH yang akan menghukum Yahudi atas seribu satu jenayah mereka.

INSYAALLAH, masanya semakin hampir.

Saya hanya mampu menulis apa yang terkandung dalam hati

Dan saya yakin RSA adalah penggerak kepada blog ini.

Sekian Wa salam.

Isnin, 9 April 2012

The Special Position of the Spanish People in the Time of Mahdi


Sultan al-Awliya

Mawlana Shaykh Nazim al-Haqqani

19 September 2011     Lefke, Cyprus

(Mawlana Shaykh speaks with mureed guests from Spain.)

Allahu, Allahu, Allahu  Haqq! 
Allahu, Allahu, Allahu  Haqq!
Allahu, Allahu, Allahu  Haqq.
Haqq al-Haqq subhaanahu wa Ta`alaa!
Allahuma thabitna` ala ‘l-Haqq!

We are not saying we are Turkish, we are not Russians or English: we are ummati Muhammad! That is the highest honor. All people on the Day of Resurrection will be asking to be from the nation of the Seal of Prophets (s)! (Mawlana Shaykh stands and sits)

Only some nights there is a patrol, but with my body it is difficult; therefore, I only made patrol in Spain for three nights in holy Ramadan, to Andaluz, Alhambra. The flag of Mahdi (a) is there, although not everyone is seeing it, but from there people's hearts are coming to Islam. Those Spanish people are regiment Number One for Mahdi (a)! 

Seventy European regiments are passing in front of Mahdi (a) to come to Damascus. We are happy that you're hearts are running to Alhambra!

In one night our soldiers from jinn may build ten Alhambras, each of which will have a different ornamentation, tajalli, because it is Mahdi’s (a) sign, that his is a miraculous time. They will not built brick by brick, but in one night they can build ten!

You are also guardians on the border, because so many jinn are asking to come from across the sea to attack Mahdi (a) from behind, but Mahdi’s (a) sword is like this, finishing them!

Fatihah. 

Enough. May Allah Almighty grant to you to be with Mahdi (a) and then `Isa (a).
(We have five maqaams in Spain now.)

(Mawlana retrieves a Portuguese book from the shelf.) Who understands Portuguese? I was given this book a week ago and was looking inside, and my spirituality is taking refreshment just looking in it even though it is in Portuguese. So I give it to you who can understand, and through this book I hope many, many people will come to Islam. La ilaaha illa-Llah Muhammadun Rasoolullah.

Thank you for your visit. Pray for me, please. Muharram, for three months must be changing, inshaa-Allah, for the benefit of Muslims. Never a tyrant will return, finished. Allah (swt) is now sending those who will be with Mahdi (a). Pray for me, that I can reach to Mahdi (a)! Everything that Allah Almighty granted to me is exceptional, but I am only waiting for Mahdi (a), there is nothing else for me in this world, finished.
(We hope to be with you, Mawlana!) 

Inshaa-Allah, if you ask for us you will find us, it must be, it must be. Send our salaams. May Allah protect you.

Fatihah.

Allahu, Allahu, Allahu Haqq. Haqq, subhaanahu wa Ta`alaa.


Jawapan tentang perihal Yakjuj Makjuj

As salam

Satu ulasan diterima untuk tulisan Perihal Yakjuj Makjuj dari islamic neutron

Menarik tuan... adakah tuan telah siapkan kajian ni? saya rasa 1 rencana ini belum cukup nak tegakkan pendirian tuan... Buku2 kat luar sana, dan tesis2 daripada penulis terkenal di FB mempercayai mereka ialah Yahudi Eropah.. hybrid tu, maknanya kawin campur klu ikut pemahaman melalui bacaan saya dalam tulisan2 mereka. Mohon pencrahan ^^ Wasalam, salam melawat 

Saya menulis artikel Perihal Yakjuj Makjuj untuk menyuarakan apa yang telah saya fahami dari hadis-hadis ulama' sunni lama yang telah ditinggalkan oleh ulama'-ulama' sunni moden atas alasan hadis-hadis tersebut Dhaif dan Mauduk

Dalam artikel Perihal Yakjuj Makjuj 2 saya sertakan sedikit hadis-hadis dan pendapat ulama' lama yang saya gunakan dalam pembentukan Teori bahawa Yakjuj Makjuj bukan seperti manusia moden seperti hari ini.

 Ada beberapa hadis/riwayat/pendapat ulama' lama yang saya tidak sertakan kerana bahan rujukan yang saya gunakan sudah hilang entah ke mana.

Jadi saya menggunakan memori yang ada untuk menggubal teori ini.

Saya tidak memaksa sesiapa untuk menerima pendapat saya. Jika mahu terima silakan jika tidak anggap sahaja ia sebagai mental exercise.

Saya tahu teori saya tak mungkin benar 100%

Proses saya membuat teori tidak sama dengan proses pengkaji lain membuat teori.

Saya mengambil kira sumber-sumber yang orang lain tidak ambil kira.

Saya menerima hadis-hadis dhaif atau palsu kerana saya berpendapat hadis-hadis seperti ini boleh jadi akan membantu saya kerana saya tahu yang meletakkan taraf hadis itu sahih, hasan, dhaif dan mauduk adalah ahli hadis.

Ahli hadis yang berbeza mempunyai syarat-syarat  berbeza. Maka saya cuba lari dari penarafan hadis seperti itu dengan menganggap setiap hadis yang yang ditulis ulama'-ulama' tradisional boleh jadi hadis yang benar.

Saya juga mengambil kira isu yang menjadi perdebatan di kalangan ulama' lama berkaitan sesuatu perkara contohnya Isu Yakjuj Makjuj adalah keturunan Nabi Adam bukan melalui Hawa dan merujuk kepada dalil dalil hadis yang dikemukakan mereka (saya masih belum menemui bahan rujukan saya untuk saya tuliskan di sini).

Saya memohon ampun maaf jika artikel tersebut kurang memuaskan hati pembaca kerana hampir 80% artikel dalam blog ini adalah hasil pemahaman saya dan saya tak akan paksa orang lain menerima pendapat saya.

Sekali lagi saya memohon ampun kerana saya tak dapat mengemukakan hujah yang kukuh kerana ketiadaan bahan rujukan di sisi saya..

Saya bergantung kepada memori dan pemahaman saya ketika itu dan semuanya mungkin berubah buat masa akan datang.

Saya memohon beribu ampun jika jawapan saya agak kasar dan menyakiti pembaca.

Saya mengaku setiap yang buruk dalam blog ini adalah datang dari kelemahan dan dosa saya sendiri manakala yang baik itu datangnya dari Allah

Sekian ampun maaf wa salam

Ujian Berat Ketika Rasulullah saw meninggalkan dunia

Telah menceritakan kepada kami Muhammad bin ‘Abdullah bin Hausyab. Telah menceritakan kepada kami Ibrahim bin Sa’ad dari Bapaknya dari ‘Urwah dari ‘Aisyah radliallahu ‘anha ia berkata
"Aku mendengar Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda 'Tidaklah seorang nabi sakit kecuali akan diberi pilihan antara dunia dan akhirat.' Aisyah berkata 'Dan Nabi shallallahu ‘alaihi wasallam ketika sakit yang menyebabkan kematiannya, aku mendengar beliau menuturkan dengan terputus-putus, beliau bersabda: 'Bersama orang-orang yang telah Allah beri nikmat kepada mereka, baik dari para nabi, orang-orang yang jujur, orang-orang yang mati syahid, dan orang-orang yang shalih dan mereka itulah sebaik-baik teman.' Maka aku tahu bahwa waktu itu beliau sedang diberi pilihan"
Rasulullah saw ketika menghidap satu sakit yang berat maka Allah telah memberi kepadanya dua pilihan

PERTAMA       Terus hidup dan memimpin umatnya sehingga kiamat
KEDUA            Bersama-sama dengan orang soleh di alam yang diduduki mereka (Rafiqul 'ala)

Ketika Rasulullah saw hampir menghembuskan nafas terakhir, Saidatina Aisyah mendengar baginda menyebut perkataan "Allahumma Rafiqul A'la" yang bermaksud "Ya Allah, Teman yang tertinggi". Saidatina Aisyah faham bahawa baginda saw telah memilih untuk tidak terus hidup bersama umatnya.

Saidina Ali kwj mendengar perkataan Nabi Saw beberapa saat sebelum baginda meninggalkan dunia yakni "Ummati,Ummati,Ummati" yakni sesudah baginda mewasiatkan umatnya untuk menjaga solat.

Begitulah satu kisah agung yang disampaikan kepada kita.

Tapi fahamkah kita perasaan baginda saw ketika itu.

Cuba bayangkan betapa beratnya pilihan tersebut kerana
  • Baginda diwahyukan akan peristiwa-peristiwa yang berlaku pada masa akan datang yang akan menimpanya umatnya
  • Baginda mengetahui bahawa umatnya pasti akan berdepan dengan Dajjal dimana fitnah Dajjal adalah fitnah yang paling besar yang belum pernah berlaku sejak Nabi Adam as diciptakan
  • Baginda sangat memahami risiko yang memimpa umat baginda sepanjang ketiadaan baginda
 Apabila baginda diberi pilihan tersebut sebenarnya baginda mungkin tersepit dalam satu dilema yang cukup besar.

memilih ALLAH yang maha AGUNG atau memilih UMAT baginda yang amat MEMERLUKAN baginda.

Cuba bayangkan kita berada di tempat Rasulullah. Bayangkan betapa beratnya pilihan itu.

Rasakan bagaimana beratnya baginda mengungkapkan jawapan kepada pilihan tersebut yakni ALLAHUMMA RAFIQUL 'ALA sedangkan baginda begitu risaukan umat baginda.

Baginda seorang rasul yang Allah kurniakan hati yang begitu mencintai umat baginda. Sudah tentu baginda sebenarnya tidak sanggup meninggalkan umat baginda yang dicintai.

Bayangkan betapa hancur luluhnya hati seorang rasul meninggalkan umatnya yang dicintai dan memilih cinta ALLAH yang agung.

Hebatnya derita yang ditanggung rasul yang Allah muliakan sehingga diperintahkan kita berselawat keatas baginda sedangkan Allah dan para Malaikat berselawat terhadap baginda.

Bayangkan dalam sakit yang mencengkam itu baginda diminta membuat pilihan yang paling berat untuk ditanggung baginda iaitu memilih Allah ATAU umat baginda.

Bagaimana kita boleh meminggirkan Rasulullah saw dari hidup kita sedangkan baginda itu yang sebenarnya sangat-sangatlah mencintai umat baginda.

Bagaimana kita boleh kata baginda telah MATI dan HANYA TINGGAL KENANGAN padahal baginda diizinkan Allah memimpin umat baginda dari Alam para Rafiiqul 'Ala

Kenapa kita berani mengatakan setiap kali menyambut MAULID RASUL bahawa kita hanya mengenang jasa baginda sedangkan baginda bukanlah pergi meninggalkan kita bahkan baginda memilih untuk hidup di alam Rafiqul 'Ala dimana baginda saw, para nabi, para wali, para syuhada dan orang-orang yang soleh terus hidup dan menerima nikmat di alam sana.

Baginda pula buka bersenang-senang di alam sana bahkan baginda sangat bekerja keras untuk menyelamatkan umat baginda.

Kita diperintahkan bertawasul dengan baginda saw kerana baginda itu sangatlah membantu kita dari alam sana.

Bahkan kalau kita dikejar Yahudi dan meminta tolong baginda maka hapuslah Yahudi yang mengejar kita itu dengan izin Allah.

Maka pilihan baginda saw bukan satu kesalahan bahkan sebenarnya sebijak-bijak pilihan wahai umat Islam kerana baginda itu bebas menolong umat baginda dari Alam sana.

Agama Allah ini dibaiki dari segala kerosakan ciptaan Yahudi kerana kita ada Nabi yang masih memimpin kita dengan perantaraan para Mujaddid wahai umat Islam.

Kunci mendapatkan pertolongan itu terkandung dalam wasiat terakhir baginda yakni "Jagalah solat" kerana dalam solat itu kita memanggil-manggil Nabi kita ketika kita menyebut "Assalamu'alaika Ayyuhannabi" yang bermaksud "salam sejahtera buatmu wahai nabi" kerana ini adalah tawassul asas yang Allah kurniakan kepada umat Islam untuk kita berhubung dengan Nabi kita saw.

Di waktu yang berikutnya kita berselawat ke atas baginda yakni ketika kita menyebut "Allahumma solli 'ala Sayyidina Muhammad" iaitu "Ya Allah selawat ke atas penghulu kami Muhammad (saw)"

Hadis ada menyebutkan bahawa selawat oleh umat baginda akan disampaikan kepada baginda dan baginda akan membalas balik selawat kita"

Kita ulang dua kunci syafaat (pertolongan) ini sebanyak 2 kali sekali ketika tahiyat awal dan sekali semasa tahiyat akhir.

Jadi dalam satu solat sahaja kita sudah pegang 4 kunci untuk memohon syafaat baginda. Kalau solat lima waktu maka kita memegang 17 kunci yang melayakkan kita mendapat pertolongan baginda.

Tidak hairanlah orang yang soleh maka mereka akan mudah mendapat pertolongan baginda yang datang dari Alam Rafiqul a'la.

Cuba bayangkan orang yang banyak melakukan solat (dengan khusyuk) maka tidak mustahil dia mendapat bantuan dalam semua urusannya ditambah pula dengan selawat-selawat yang dilakukannya di luar solat.

Oleh itu jadikan baginda rasulullah saw no 1 di hati kita janganlah kita menjadi orang-orang yang berkata bahawa RASULULLAH HANYA TINGGAL KENANGAN sedangkan baginda saw itu tetaplah MEMIMPIN kita dari alam Rafiqul 'ala yakni alam dimana ditempatkan roh-roh orang yang bertaqwa HIDUP menerima nikmat dari ALLAH dan NABI kita pula bukanlah bersenang-senang di alam sana kerana baginda itu tetaplah bekerja keras untuk menyelamatkan setiap satu umat baginda.


Dan ketahuilah bahawa sebanyak mana dosa kita itu baginda tetap menerima kita dengan tangan terbuka kerana KASIH BAGINDA pada umat baginda tidak pernah padam oleh seribu satu pengkhianatan yang kita lakukan ke atas ajaran baginda melalui dosa-dosa yang kita lakukan.

Ketahuilah di hari AKHIRAT, kitalah orang yang pertama ditanya baginda wahai umat Islam.


YA ALLAH SAMPAIKAN SELAWAT  SALAM RINDU KAMI KE ATAS BAGINDA SAW, INSAN YANG KAU CIPTAKAN HINGGA CAIRLAH JIWA ORANG-ORANG YANG MELIHAT BAGINDA SEKALIPUN HANYA MELIHAT KELIBAT BAGINDA SEHINGGA JADILAH ORANG ITU ORANG YANG AMAT MERINDUI RASULMU SIANG DAN MALAM HINGGA BERKATALAH JIWA-JIWA TERSEBUT "JIKA KAMI DIBERI PILIHAN MAKA KAMI AKAN MEMILIH UNTUK BERADA DI TEMPAT RASUL KAMI DITEMPATKAN WAHAI TUHAN YANG MENCIPTAKAN HATI-HATI MANUSIA"


*Kematian bukan untuk ditakuti kerana kematian adalah detik di mana kita akan bersama-sama rasul kita wahai umat Islam. Bacalah kisah para sahabat yang mana mereka merindui kematian kerana mereka amat mencintai baginda saw lantas mereka berharap disegerakan pertemuan mereka dengan baginda Rasul tercinta.


*Alam rafiqul 'ala itu adalah idaman setiap orang orang yang soleh kerana alam Rafiqul a'la itu adalah alam syurga awal sebelum syurga sebenar


Alam Rafiqul a'la adalah alam dimana baginda saw bersabda

"Sesungguhnya kuburan itu taman dari taman-taman syurga atau lubang dari lubang-lubang neraka". (Hadis Sunan At-Termizi)


Hari ini kita lebih dimomokkan dengan siksa kubur sedangkan kita lupa bahawa rahmat Allah sangatlah luas. Jadilah kita orang-orang yang takut pada kematian sedangkan kita sendiri enggan berusaha untuk mencari rahmat keredhaan Allah. Kita jadi takut mati kerana takut seksa kubur


Seksaan kubur itu hanya untuk orang yang ENGGAN bertaubat sebelum kematiannya sedangkan orang yang KEMBALI BERTAUBAT kepada Allah maka Allah akan menerima taubatnya selagi nyawa belum sampai di kerongkongan.


Belas kasih Allah itu mengatasi kemurkaanNya. Segala bala azab yang menimpa keranaa kita ENGGAN kembali bertaubat atas kesalahan-kesalahan kita.


Kematian adalah PEMUTUS SEGALA NIKMAT DUNIA dan ia boleh jadi PERMULAAN KEPADA NIKMAT YANG KEKAL ABADI atau PERMULAAN AZAB YANG TAK TERPERI.


Jadikan kematian adalah PERMULAAN KEPADA NIKMAT YANG KEKAL ABADI kerana Allah yang kita sembah sehari-hari itu RAHMATNYA TIDAK TERHITUNG..


JADILAH KITA ORANG YANG HIDUP BERJUANG UNTUK MENCARI KEREDHAAN ALLAH SUPAYA KEMATIAN KITA ADALAH PINTU PERTEMUAN KITA DENGAN RASUL KITA DAN PERMULAAN KEPADA NIKMAT YANG KEKAL ABADI.