BLOG BERPINDAH


kepada pembaca setia blog ini.
Blog ini telah berpindah ke alamat


http://futopsecret.blogspot.com

Rabu, 28 November 2012

Ular kembali ke sarangnya (update)

Bismillahi al afuww as syakur
salamunalaik ya mustofa thoha rasulillah


Baginda Rasulullah saw pernah bersabda:
"Iman akan kembali ke Madinah sepertimana ular kembali ke sarangnya"

Jadi nak tahu bagaimana ular kembali perlu tahu bagaimana ular keluar dari sarangnya.

Nak tahu bagaimabna Iman kembali ke Madinah maka perlu tahu bagaimana Iman keluar dari Madinah.

Islam bertapak kukuh di Madinah lantas tertubuhnya Daulah pertama. Setelah 9 tahun, kota Mekah dibebaskan dari jahiliyah. Dari Haramain Islam tersebar ke seluruh Jazirah Arab. Kemudian Syam ditawan. Sesudah Syam ditawan maka barulah pejuang berpecah kepada dua. Divisyen timur bergerak ke Timur dengan menumpaskan Parsi dan Iraq kemudian bergerak ke India dan Khurasan. Dari Khurasan bergerak ke China. Dari China dan India bergerak ke Nusantara.

Divisyen barat menumpaskan Rom dengan menawan benua Afrika diikuti penawanan Andalusia. Dari Andalusia dan Afrika, satu divisyen pejuang bergerak ke benua Amerika. Manakala satu Divisyen lain menakluk Konstantinople dan Turki.

Begitu serba sedikit tentang penyebaran Islam dari Madinah.

Namun tentera Dajjal laknatullah telah menghapuskan dunia Islam. Dajjal menghantar tenteranya menawan Andalusia membentuk kerajaan eropah. Dari eropah terbahagi kepada tiga divisyen. Divisyen barat, mereka menawan Afrika dan seterusnya benua Amerika seterusnya ke Nusantara Divisyen timur bergerak ke India dan Khurasan. Dari Khurasan terus menawan China. Dari India dan China pergi ke Nusantara.

Divisyen tengah, Dari eropah menawan Turki seterusnya Syam, Parsi dan Iraq dan dari ketiga-tiganya menawan jazirah Arab.

Pola yang agak serupa. Jadi Rasanya boleh agak bagaimana pola perjuangan Imam Mahdi semasa era peperangan nanti.

Tiada ulasan: